Haber

DHKP-C’ye fon sağladığı iddia edilen 12 sanık hakkında dava açıldı.

Yaşları 8,5 ile 68 arasında değişen, örgütün gençlik örgütü “Dev-Genç” ve “Armutlu sahra yapılanması”na karıştığı iddia edilen aralarında Beyhan Gün ve Emircan Yazıcı’nın da bulunduğu iddia edilen DHKP terör örgütüne finansman sağladığı iddia edilen 12 sanık -C, ortadaydı. hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 12 sanık hakkında hazırladığı 195 sayfalık iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Terör örgütü DHKP-C’nin tabanını ortada tutmak ve kamuoyunda ses getirmek amacıyla ajitasyon ve propaganda faaliyetlerine ağırlık verdiğinin belirtildiği iddianamede, örgüte bağlı bazı kişilerin yasa dışı yollardan yurt dışına çıktıklarına değinildi. , özellikle Yunanistan’da.

İddianamede, terör örgütünün İstanbul başta olmak üzere yurt içinde silahlı eylem gerçekleştirme planları yaptığı ve bu amaçla uzun süredir harekete geçecek kişiyi belirlemeye, kardeşlerin intikamını almak için harekete geçmeye çalıştığı belirtildi. Terör örgütüne yönelik kırsalda düzenlenen hava operasyonunda iki kardeşi şehit olan Murat Gün’ün. gönüllü olduğu bildirildi.

İddianamede, Murat Gün’ün harekete geçmek için o sırada cezaevinde bulunan 3 kişiden birinin ölümünü beklediği belirtilirken, Gün’ün Dev-Dev’de de aktif olduğu kaydedildi. Genç, örgütün kollarından biri.

İddianamede sanıkların, DHKP/C’ye bağlı tutuklu ve hükümlülerin “öldürme” eylemini gerçekleştirdikten sonra eylemleri hakkında kamuoyu oluşturmak amacıyla Kağıthane’de “zafer evi” adı altında faaliyet gösteren adrese gittikleri belirtildi. hızlı”, organizasyon üyelerini motive etmek ve yeni katılımlar sağlamak.

Eyüpsultan’da “direniş evi” adı altında başka bir adresin kullanıldığına dikkat çekilen iddianamede, sanıkların söz konusu adreslere sosyal medya üzerinden örgüte takviye kuvvet davet ettiği kaydedildi.

“Örgütsel talimatlara göre hareket ettiler”

İddianamede, sanıkların örgüte takviye amacıyla sistematik olarak bu konutlara gittikleri, tutukluluk süreleri boyunca herhangi bir belge imzalamayan sanıkların açlık grevine girerek parmak izi vermedikleri belirtildi.

Zanlıların gözaltına alınmasının ardından sosyal medyada takviye mesajları paylaştığı bilgisini verilen iddianamede, zanlıların soruşturma sürecindeki davranışlarının örgütün “Ne yapmalısınız?” ne zaman gözaltına alındın?” Kitaptaki talimatlara uygun olduğu belirtilmiş ve buna göre hareket ettikleri değerlendirilmiştir.

İddianamede, sanıkların DHKP-C’nin “Dev-Genç” ve “Armutlu saha yapılanması”nda faaliyette bulunduklarının belirlendiği, sistemli ve sistematik hareket ederek terör örgütü lehine sloganlar attıkları kaydedildi. Gözaltına alınma süreçlerinde örgütlü bir şekilde, hastaneye ve adliyeye sevk edildi.

İstenen cezalar

İddianamede sanıklar Beyhan Gün ve Emircan Yazıcı “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “suç örgütü isimlerini kullanarak tehdit”, “kasten yaralama”, “terörün finansmanının önlenmesine ilişkin yasaya karşı çıkmak”. 7 aydan 68 yıla kadar hapis cezası almaları istendi.

Sanıklar Ali Hasan Akgül, Beyza Gülmen, Burak Başer, Can Kaba, Dursun Göktaş, Özmen Mertkan Çim, Rukiye Serçe, Şimal Deniz, Uğurcan Gün’ün “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “propaganda yapmak” dışında 8 hatası daha vardı. terör örgütü için” 5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede sanık Şura Başer, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “kendiliğinden dağılmamakla” suçlanıyor. yasa dışı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak uyarı”. 1 yıldan 23 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

sultanhani-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu